"Що хочуть діти від Діда Мороза?"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
13 грудня 2012

АКЦІЯ

Інтернатівці замовляють солодощі й книжки

Які подарунки хочуть отримати на свято діти з обмеженими можливостями, знають восьмирічний Борис та його мама Алла Хмеловські, які організували у Дніпропетровську благодійну акцію «Лист Діду Морозу». На початку грудня четверокласник Боря Хмеловський як помічник новорічного дідуся побував разом із батьками в інтернаті для дітей-інвалідів й зібрав їхні листи з побажаннями. Дід Мороз обіцяє їх виконати 24 грудня, коли сім’я Хмеловських збирається знову відвідати інтернат. 

Ідея благодійної акції виникла у хлопця торік, коли у складі театральної студії він брав участь у концерті для дітей з обмеженими можливостями. «Усе, що я побачив того дня, залишилося в душі страшним болем і великим бажанням щось змінити, якось допомогти цим дітям. Мою ідею підтримали батьки і друзі, не байдужі до проблем дітей-інвалідів, які й беруть активну участь у благодійній акції, — розповів хлопчик і через ЗМІ та свої сторінки в соціальних мережах закликав інших городян приєднатися до них: — Творити добро ніколи не пізно. Виконайте мрію — подаруйте дитині радість!»

Діти з обмеженими можливостями пишуть листи до Діда Мороза і вірять,
що той виконає їхні бажання.
Фото автора

За словами Алли Хмеловської, в інтернаті для дітей-інвалідів нині 93 вихованці, з яких 33 не можуть самостійно пересуватися. Наприклад, є кілька хлопчиків, які пересуваються на колінах і мріють про машинки з пультом управління. Чотири таких машинки і попросили у Діда Мороза.  «Діти у листах замовляють солодощі, книжки. Хлопчики просять маленькі кишенькові ліхтарики, годинники з підсвіткою, дівчата — заколочки, резиночки, а ті, що старші, — біжутерію, косметику, шампунь. Одна дівчинка попросила теплу курточку на зиму. Старші хлопці також замовляють у Діда Мороза поповнення телефонних рахунків».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua