"Що тепліше надворі, то менші рахунки"

4 листопада 2015

Нарахування щомісячної плати за використання централізованого опалення віднині враховуватиме зміни температурного режиму. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови № 630 ухвалив Кабінет Міністрів.

«Новий механізм нарахування тарифу дасть змогу уникнути переплат за спожите тепло наприкінці кожного місяця. Тобто населення платитиме тільки за те, що реально спожило, а не за те, що йому нарахували тепловики», — наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За словами урядовця, проведено докладний аналіз і розрахунки, які відкрили шлях винесенню цього рішення на розгляд Кабінету Міністрів. «За оцінками експертів, і з урахуванням рівня опалювального періоду 2014—2015 років можемо мати шістнадятивідсоткову економію коштів для населення, що використовує централізоване опалення загалом упродовж опалювального сезону», — цитує слова Геннадія Зубка прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. «Ми маємо привчити наших комунальників працювати так само, як працюють німці чи скандинави: дивитися прогноз погоди й заздалегідь готуватися до потепління чи, навпаки, до зниження температури, не спалюючи дорогоцінні енергоносії «у повітря». Ті комунальні підприємства, які нехтуватимуть рішенням Кабміну, просто працюватимуть собі у збиток, жодної несправедливої копійки з населення вони не отримають», — резюмував Геннадій Зубко.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua