"Що Вогняна Мавпа нам готує?"

31 грудня 2015

Вогняна Мавпа впродовж 2016-го стане господинею року. За східним літочисленням у свої права вона вступить тільки 8 лютого, але в Україні та інших країнах світу рік Мавпи святкують з 31 грудня на 1 січня. Традиційно символ Нового року намагаються задобрити екзотичними стравами і кондитерськими солодощами, красиво прикрашеною ялинкою, новим вбранням, придумують цікаву програму з розвагами і веселощами. «Урядовий курєр» дізнавався, як зустріти Новий рік яскраво і весело.

Ми порадимо, який колір домінуватиме в новорічну ніч, що готувати на святковий стіл, в чому зустрічати, що дарувати один одному, розповімо про символи і характер тварини 2016- го року.

Чого чекати від року прийдешнього?

Якщо вірити теорії еволюції Дарвіна – мавпа наш архаїчний предок. Жодна тварина з китайського гороскопу так не схожа на людину, як мавпа: характером поведінкою, метушливістю, зміною настрою і своєї поведінки.

Крім 12 тварин в китайському календарі кожному року відповідає одна із п’яти стихій. У 2016-му рік Мавпи збігається зі стихією вогню, тому називається роком Вогняної або Червоної Мавпи. Від стихії залежить характер тварини-покровителя, і мавпа 2016-го сильно відрізнятиметься від своєї родички, опікунки 2004-го, символом якого було дерево.

Однак у всіх мавп є спільні риси: це виражена ознака ян, тобто активне, творче, чоловіче начало. Мавпи непостійні і непередбачувані, легко відволікаються, приділяють занадто багато уваги зовнішнім, а не внутрішнім ознакам речей, не вникаючи в їхню суть. Стихія вогню черпає енергію з ян і теж непередбачувана. Вогонь може все знищити, а може й обігріти. Мавпа у поєднанні з вогнем - дуже небезпечна і непередбачувана. Якщо мавпа проявить свої найгірші якості, вона влаштує велику пожежу, тоді це мавпа з гранатою, а якщо буде розумницею, то приручить вогонь і зробить крок на новий щабель еволюції, обігріє всіх і ощасливить. Та й від людей багато в чому залежить, яким буде рік Вогняної Мавпи.

У рік Мавпи потрібно бути пильним  і готуватися до різких змін у житті. А для того, щоб ці зміни були позитивними, потрібно використовувати найкращі риси мавпи: бути активним, хитрим, винахідливим, наполегливим, сміливим, відкриватися усьому новому, не зволікати із важливими рішеннями, не боятися ризикувати, не чекати більш зручного моменту.

Однак, пам'ятаючи про безглуздий, егоїстичний, метушливий характер мавпи, не варто приймати рішення поспішно, не ознайомившись із ситуацією і не подумавши про наслідки. З таким осмисленим підходом можна розпочати вдалий проект, закласти надійний фундамент на майбутнє і навіть зробити швидкий перехід на новий рівень свого життя, отримавши від своєї праці подвійний результат. Тих, хто в рік Вогняної Мавпи таки залишаться пасивними, теж чекають зміни, але хто знає, чим здивує примхлива покровителька року, якщо не показати їй, хто насправді головний?

Рік Вогняної Мавпи – це той рік, коли кожна людина може реалізувати свій шанс і досягти феноменального успіху.

Символи року

Символ мавпи в китайській традиції - метал. Крім металу цю стихію символізують білий, золотий і блакитний колір. Рекомендується уникати чорного, сірого, коричневого кольорів. Щасливі числа для Мавпи - 1,7, 8. Нещасливі - 2, 5, 9.

Також символами 2016 будуть живий вогонь і все, що про нього нагадує: будь-які відтінки червоного (від рожевого до бордового), золотий блиск. Найсприятливіші камені року - рубін, гранат, бурштин, вулканічне скло. Мавпа любить все яскраве, тому якщо у вас немає справжніх дорогоцінних каменів, її не образить недорога, але яскрава біжутерія.

Підготовка до зустрічі Вогняної Мавпи

Покровителька року дуже активна, тому в Новорічну ніч рекомендують веселитися в колі рідних і друзів, у незнайомій компанії, на дискотеці або на міській площі. Можна влаштувати костюмований вечір, карнавал, тематичну вечірку, відправитися у подорож або похід. Зустріч Вогняної Мавпи - відмінний привід влаштувати розкішний феєрверк або ж просто запалити свічки і камін.

Плануючи новорічне гуляння, не варто забувати про те, як причепурити будинок чи квартиру. Він дуже важливий для активної мавпи, так як після веселої вечірки їй потрібно спокійне затишне місце для відпочинку і відновлення сил. За правилами Фен-шуй, в рік Мавпи особливого значення набувають зона репутації і слави та зона кар'єри.

Зона кар'єри знаходиться біля входу в будинок або кімнату, тому велику увагу приділіть входу в будинок, квартиру або кімнату: звільніть прохід від всіх перешкод, поновіть фарбу, лак або оббивку, подбайте про освітлення, замініть старий килимок на новий, прикрасьте двері, поріг і передпокій гірляндами, іграшками, дзвіночками. Зона репутації знаходиться в центрі стіни навпроти входу, де часто розташоване вікно. Щоб активувати цю зону, повісьте нові штори або картину на стіну, прикрасьте вікно гірляндами і живими рослинами. Можна розмістити в зоні репутації ялинку або святковий стіл.

З Новим роком, з новим щастям!

Олександр МЕЛЬНИК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua