"Щоб побувати в усіх країнах світу, британцю знадобилося 4 роки"

27 листопада 2012

РЕКОРД. 33-річний авантюрист з Ліверпуля Грегем Хьюз став першою людиною, хто відвідав усі 201 країну світу без використання літака.

Він подорожував автобусами, таксі, поїздами, находивши і наїздивши рівно 160 тисяч км за 1426 днів, передає ТСН з посиланням на The Daily Mail.

При цьому, чоловік витрачав лише 100 доларів на тиждень.

Він провів чотири дні перетинав відкритий океан у дірявому човні, щоб потрапити до Кабо-Верде. У Конго потім його відправили у в'язницю, де він знаходився протягом тижня за звинуваченнями у шпигунстві.

Вже у Філіппінах він ледве врятувався від ісламських фундаменталістів.

Був Хьюз і в Україні, яка стала для нього 62 країною, в якій він побував. До мандрівки українськими землями британець побував у Молдові, а далі вирушив у Болгарію.

Проте вчора закінчилася його епічна чотирирічна подорож. Останньою країною став Південний Судан, в столиці Джуба він був вперше, адже, коли почалась його мандрівка такої країни не існувало взагалі.

«Я люблю подорожі. Я хотів показати, що світ не є якимось великим, страшним місцем, але де насправді повно людей, які хочуть допомогти вам, навіть якщо ви чужий», – відзначив Хьюз.

Загалом він перетнув кордони усіх 193 членів Організації Об'єднаних Націй, а також Тайвань, Ватикан, Палестину, Косово, Західну Сахару і чотири країни Сполученого Королівства і все це – без польотів.

При цьому, у Книзі Гіннесса вже підтвердили, що Хьюз, який знімав експедицію для документального фільму і зібрали гроші на благодійність, встановив світовий рекорд.

Закінчивши свою подорож, він не збирається купувати квиток на літак, і тепер планує повернутися на поромі у Ліверпуль якраз на Різдво.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua