"Щоб зима не піднесла сюрпризів"

Роман КИРЕЙ
23 червня 2015

Минулий опалювальний період у Черкасах не обійшовся без сюрпризів, хоч загалом комунальники із завданнями впоралися. Упродовж останніх років міська влада організовує підготовку до зими з урахуванням потреб жителів міста. Так, гідравлічні випробування мереж проходять не у всьому місті водночас, а в мікрорайонах за чергою.

— Така практика ефективніша, адже техніка і ремонтні бригади сконцентровані в одному місці, швидко усувають неполадки і йдуть на інші ділянки, — каже заступник директора департаменту — начальник управління департаменту ЖКК Черкаської міської ради Алла Грохольська. — Технологія поетапного проведення гідравлічних випробувань виправдала себе, тому застосовуватимемо її й цього літа.

На часі — масові гідравлічні випробовування магістральних та внутріквартальних мереж, якими опікуються КП «Черкаситеплокомуненерго» та «Черкаська ТЕЦ». Першими перевірку на міцність уже пройшли кілька котелень у центрі міста. На деяких теплових підприємствах тривають перевірка лічильників газу, ремонт обладнання та гідровипробовування мереж.

Як запевняють комунальники, вони прагнуть зробити все, щоб убезпечити містян від небажаних поривів на теплотрасах та браку гарячої води й тепла взимку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua