"Щодоби майже тисяча дзвінків!"

Павло КУЩ
7 листопада 2019

Досить сумнівний рекорд вдалося встановити 30-річному жителеві Краматорська, у якого відбулося різке загострення досі не відомого захворювання з поки що неофіційною назвою телефоноголізм. Із 1 жовт­ня минулого року і до 12 лютого цього зробив майже 47 тисяч телефонних дзвінків! І всі за тим самим номером. Навіть не до коханої, що ще можна було б спробувати зрозуміти. А до швидкої допомоги. Робив він це щодня із завидною впертістю, затятістю, невтомністю і періодичністю. Хоч про стабільність активності таки що не йдеться: бувало, протягом доби «телефоноголік» набирав номер «103» всього 100 разів, а іншої — майже тисячу. А ще, як свідчать медики, телефонозаклопотаний дядько встигав кричати у трубку «грубі та цинічні образи» на їхню адресу.

Цей рекорд зафіксувати були змушені правоохоронці, до яких звернулися лікарі. А потім відбувся суд: «телефонну гарячку», тобто дії підозрюваного, кваліфікували за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку, яке супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Судді визнали: незвичайна телефонна активність громадянина призвела до тимчасового порушення нормальної діяльності станції швидкої медичної допомоги Краматорська.

Судово-медична експертиза підтвердила наявність у підозрюваного психічного захворювання, тому його визнали непідсудним. Отож його відправили на примусове лікування до психіатричної лікарні зі звичайним наглядом. Але, сподіваються медики швидкої допомоги, без телефону.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua