"Шполянський завод запчастин повернуто країні"

Роман КИРЕЙ
12 березня 2016

Право держави на цілісний майновий комплекс Шполянського заводу запасних частин філії ВАТ «Метровагонмаш» вдалося відновити завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Черкаської області. Раніше виконавчий комітет Шполянської міської ради з грубим порушенням міжнародної угоди та законодавства України визнав за підприємством Російської Федерації ВАТ «Метровагонмаш» право власності на державне нерухоме майно, яке розташоване у місті Шпола.

Щоб захистити і відновити порушені права держави, прокуратура Шполянського району заявила позов до господарського суду Черкаської області. У результаті його розгляду прокуратура довела незаконність свідоцтва про право власності, відповідних рішень виконавчого комітету вказаної міської ради. Рішенням господарського суду правовстановлюючі документи скасовано.

Оскільки майновий комплекс зазначеного товариства вибув із володіння держави всупереч закону та поза її волею, щоб повернути державі завод, прокуратура Черкаської області звернулася до суду апеляційної інстанції з відповідною скаргою. Київський апеляційний господарський суд, погодившись із доводами прокуратури, додатково ухвалив рішення про витребування комплексу будівель, який значився за ВАТ «Метровагонмаш», від російського підприємства у власність держави Україна. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua