"Штучні бар’єри скасовано"

18 липня 2015

Україна й Казахстан домовилися розбудовувати подальші відносини у сфері торговельно-економічного співробітництва на основі норм і принципів Світової організації торгівлі, не застосовуючи у двосторонній торгівлі положення додатка 6 до Договору про зону вільної торгівлі між державами СНД. Фактично це означає зобов’язання сторін скасувати штучні бар’єри в торгівлі, що позитивно вплине на збільшення двостороннього товарообігу.

Домовленості закріплено в Протоколі ХІІ засідання Спільної міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва, підписаному віце-прем’єр-міністром — міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком і першим заступником прем’єр-міністра Республіки Казахстан Бакитжаном Сагінтаєвим.

Обидві країни направлять делегації експертів для вирішення питання з постачання в Україну казахстанського вугілля марки А, опрацювання питання постачання в Україну і транзиту трубопровідним транспортом сирої нафти, повідомляє прес-служба Мінрегіону. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua