"Швейцарія вводить квоти на іммігрантів зі Східної Європи"

19 квiтня 2012

НАЦІОНАЛЬНИЙ ІНТЕРЕС. Швейцарія запроваджує квоти для працівників зі Східної та Центральної Європи. З 1 травня тільки 2000 людей на рік зможуть отримати дозвіл на роботу. Це втричі менше, ніж видавали раніше. Своє рішення швейцарська влада пояснила зростанням потоку іммігрантів та проблемами з їх інтеграцією.

«Ні, Федеральна рада не боїться імміграції, ми просто чутливо ставимося до настроїв громадян. Деякі з них вважають, що це добре, що стільки людей хоче працювати тут, але більшість непокоїться через це, що нас і турбує», – сказала міністр юстиції Швейцарії.

Квоти стосуються Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії, Угорщини та країн Прибалтики. Центральну владу Європи такий крок не на жарт обурив. Швейцарію звинуватили у дискримінації та неповазі до спільноєвропейських домовленостей.

Мікаель Манн, речник Єврокомісії:

«Це порушує угоду про вільне пересування людей. Так, до 2011 року були певні винятки для нових членів, але тепер ми їх прибрали. На наш погляд, Швейцарія не має права вибірково ставитися до різних держав-членів. Усі 27 рівні і крапка».

Натомість швейцарські праві рішення привітали. Націоналісти стверджують, що через імміграцію дорожчає нерухомість та руйнуються культурні цінності нації. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua