"Швидкі позики на карту стали найбільш затребуваним фінансовим продуктом у 2018 році"

18 червня 2016

2018 рік запам'ятався фундаментальними змінами у фінансовій системі країни. Найбільш значущими подіями стали реформи в банківській системі, посилення контролю ризиків, впровадження прозорої звітності, прийняття закону про валютну лібералізацію, і зниження рівня інфляції до п'ятирічного мінімуму.

Крім вже згаданих змін, також варто відзначити відновлення процесів кредитування. Звичайно, говорити про повноцінне відродження кредитування ще не можна, корпоративний сегмент залишається не активним, рівень проблемних кредитів такий же високий. Зате в споживчому кредитуванні відбулися відчутні позитивні зміни. Пересічні громадяни країни почали брати кредити в банках і фінансових компаніях мікрокредитування.

2018 став роком вибухового зростання мікрокредитування. Українці в повній мірі оцінили переваги швидких позик, їх доступність, і можливість отримати гроші на свою карту за 15 хвилин. Звичайно, мікропозики не можуть повністю замінити традиційні кредити, але в тих ситуаціях, коли потрібно терміново знайти 3 – 5 тисяч гривень, саме мікрокредити є ідеальним рішенням.

Переваги швидких позик

Отримати гроші онлайн на карту не виходячи з дому – сьогодні це вже реальність. Фінансові послуги надаються через інтернет, без особистої зустрічі, і необхідності відвідувати офіс. Потрібно всього 15 хвилин, щоб отримати гроші, скориставшись послугами мікрофінансової компанії.

Позика оформляється за спрощеною процедурою, а гроші надходять прямо на карту. Зазвичай для оформлення договору, кредитна компанія вимагає наявності паспорта та ідентифікаційного коду. Деякі компанії працюють без таких вимог. У такому випадку, ідентифікація клієнта відбувається за допомогою верифікації банківської картки клієнта, яка вказується при реєстрації, і куди потім буде перераховано грошову позику.

Особливістю МФО компаній є можливість отримати гроші особам з поганою фінансовою історією, безробітним і тим категоріям населення, яким відмовлять у банках. Такі особливості забезпечили швидким позикам популярність, зростаючу вибуховими темпами. За даними Держстату України, за четвертий квартал 2018 року було видано близько 3,4 мільйона мікропозик на суму 2,43 млрд. гривень. Середній чек за кредитом склав 2000 гривень.

Де знайти МФО компанію, щоб оформити мікропозику

Станом на кінець 2018 року в Україні зареєстровано близько 90 МФО компаній. Умовно ці компанії можна розділити на дві групи: ті, хто працює і кредитує через інтернет, і ті, хто працює і кредитує офлайн, через мережу філій. МФО компанії, що працюють через інтернет знайти досить просто, достатньо в браузері вбити запит «кредит онлайн», а потім вибрати відповідну пропозицію.

Знайти компанії мікрокредитування, що працюють в офлайн режимі можна в будь-якому місці скупчення людей (торгові центри, ринки, вокзали та ін.).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua