"«Швидкість життя» залежить від тебе!"

Олена ОСОБОВА
26 червня 2012

СИЛА ДУХУ. Студенти інклюзивних груп Луганського національного університету «швидкість життя» вимірювали у квесті. Три команди-учасниці сформували з людей із обмеженими можливостями, які у цьому виші здобувають освіту разом зі звичайними. Завдання й загадки, які довелося вирішувати учасникам, «чекали» їх на вулицях міста, у навчальних лабораторіях вишу, у бібліотеці й навіть на спортмайданчику. Ентузіасти вчили городян мові жестів, проходили тест на знання анатомії людини, стали в пригоді їм під час змагань уміння працювати в команді, навички роботи в мережі Інтернет.

«Наш фестиваль унікальний тим, що показав, як на базі вишу можуть жити й працювати в одному ритмі, в одному темпі студенти з різними фізичними можливостями. Швидкість сучасного життя — це, перш за все, швидкість інформаційних технологій. Тож ніякі фізичні обмеження не можуть стати перешкодою для того, аби швидкість, ритм життя кожної молодої людини збігалися з ритмами сучасного світу», — пояснює керівник реабілітаційного центру ЛНУ Ірина Клименко.

Як повідомляє прес-служба ВНЗ, ідея проведення подібного заходу народилася в інклюзивній групі, де студенти отримують спеціальність «Фізична реабілітація» та «Здоров’я людини». А переможцем стала команда «Смайлс», хоча, як запевняють учасники, у цих змаганнях просто не було людей, які б програли. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua