"Сибірську язву виявили у Запорізькій області"

20 серпня 2012

ІНФЕКЦІЯ. У селі Вознесенка Мелітопольського району Запорізької області у загиблої корови виявлили сибірську язву, повідомляє Gazeta.ua.

«Лабораторні дослідження підтвердили, що причина смерті корови - сибірська язва. У селі введено карантин. У районі проводиться вакцинація тварин», - йдеться в повідомленні Мелітопольського райуправління ветеринарної медицини.

За інформацією епідеміологів, сибірська язва (карбункул злоякісний, антракс) - особливо небезпечна інфекційна хвороба для тварин і людини. Джерелом інфекції є хворі сільськогосподарські тварини: велика рогата худоба, коні, віслюки, вівці, кози. Домашні тварини - кішки й собаки, до сибірки мало сприйнятливі.

Відзначається також, що інфікування людини відбувається при догляді за сільськогосподарськими тваринами та обробленні м'яса. Крім цього, зараження відбувається також при контакті з продуктами тваринництва - шерстю, шкірою, хутром і щетиною. Інфекція може потрапити в організм людини з ґрунту, в якій спори сибірської язви можуть перебувати протягом декількох років. Збудник сибірської язви - бацила антраціс.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua