"Сигнал потроху доходить до людей"

24 березня 2016

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики в зоні АТО проаналізувала стан українського мовлення в Трьохізбенці Новоайдарського району Луганщини. Головне джерело інформування околиць — супутникове ТБ. Частина села на верхів’ї схилу бачить ефірні українські телеканали.

«Встановлення тут передавальної техніки дасть змогу не лише донести сигнал до підконтрольних Україні сіл, а й поширити його на окуповані території, зокрема на місто Слов’яносербськ, яке розташоване візуально близько до Трьохізбенки», — розповів радник міністра з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

Голова військово-цивільної адміністрації Руслан Ткачук, військовий журналіст, також усвідомлює значення інформаційного забезпечення й робить усе можливе для цього, повідомляє прес-служба МІП. «Розумію, що встановлювати передавач для кількох сіл не по кишені нашій державі, тому разом з волонтерами взято курс на власне радіо. Ми вже розробили систему інформаційного сповіщення, що являє собою гучномовець у центрі села. На черзі — радіо. Обладнання вже змонтовано, але для його роботи потрібен фахівець, який через безкінечні обстріли поки що не може виконати свою роботу», — коментує Руслан Ткачук.

З огляду на ситуацію Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП уже розпочала роботу для відновлення мовлення в селі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua