"Сільська бібліотека з Черкащини перемогла в конкурсі «Бібліоміст»"

Владислав КИРЕЙ
8 лютого 2012

ПРОЕКТ. Червонослобідська сільська бібліотека, що в Черкаському районі, недавно поповнилася не тільки кількома тисячами примірників літератури, яку допоміг придбати сільський голова Микола Котко, а й сучасним комп’ютерним устаткуванням  з доступом до Інтернету. Сільський заклад культури  оголошений одним із 730 переможців другого раунду конкурсу з організації нових бібліотечних послуг за програмою «Бібліоміст», яка покликана перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити їхню суспільну роль.

Перемога в конкурсі — висока оцінка творчої роботи колективу, очолюваного завідувачкою бібліотеки Любов’ю Хорошун. Успіх був би неможливим без активної участі всіх гілок влади, зокрема райдержадміністрації та сільської ради, районного відділу культури, які допомогли  відремонтувати та обладнати приміщення.

До речі, переможцем другого туру конкурсу став увесь Черкаський районний організаційно-методичний центр бібліотечної та краєзнавчої роботи разом із шістьма філіями. Ще раніше переможцями конкурсу на Черкащині були Чорнобаївська центральна бібліотека разом зі своїми сімома філіями та Христинівська центральна бібліотека, які одержали по 15 комп’ютерів  та іншу техніку, що  дає змогу надавати безпровідний доступ до Інтернету читачам, які прийдуть зі своїми ноутбуками чи смартфонами.  Програма «Бібліоміст» дала змогу долучитися до Інтернету й багатьом бібліотекам Жашківського, Звенигородського, Кам’янського, Маньківського, Монастирищенського, Уманського та Шполянського районів.  Ще дев’ять  кращих представників бібліотечної системи області беруть участь у наступному турі конкурсу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua