"Сільські бібліотеки поповнюють фонди"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
16 березня 2012

ПОЧИТАЄМО! Брак фінансування нині стає на заваді закупівлі нової літератури у багатьох бібліотеках — особливо сільських. Нещодавно у Царичанської та Петриківської районних бібліотек Дніпропетровської області з’явилася можливість замовити літературу, видану в Україні впродовж 2009-2011 років за різними напрямками. Ці книгозбірні перемогли у конкурсі, який проводився у рамках гуманітарної програми Інституту відкритого суспільства (Нью-Йорк — Будапешт) і Міжнародного фонду «Відродження». Кожна районна бібліотека-переможниця отримала грант — 10 тисяч гривень.

Найближчим часом фонди Царичанської і Петриківської бібліотек поповнять нові дитячі книжки, сучасна українська проза та поезія, українська і зарубіжна класика, енциклопедії, словники та довідникові видання, а також підручники з історії, культури, політології, філософії та економіки.

До речі, у 2011 році  бібліотеки шкіл 22 сільських районів Дніпропетровщини отримали 388 книжкових комплектів. Це найкращі твори української, російської та світової літератури: Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Олександр Пушкін, Іван Тургенєв, Оскар Уайльд, Олександр Грін та інші. А 27 бібліотек області пройшли конкурсний відбір за національною програмою «Бібліоміст» на отримання комп’ютерів та підключення до Інтернету. Впродовж цього року бібліотеки будуть модернізовані. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua