"Сільськогосподарському сектору України допоможе Агентством США з міжнародного розвитку"

27 жовтня 2011

ДОПОМОГА. З 2011 по 2016 рр. в  Україні  буде реалізований проект технічної допомоги, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку, USAID Агроінвест. Його загальний бюджет ─ $ 20 млн. Про це заявив заступник керівника проекту Олександр Каліберда, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Метою проекту є сприяння відновленню економічного підйому в сільськогосподарському секторі Україні на основі розвитку конкурентоспроможного агробізнесу різних організаційно-правових форм і масштабів», ─ зазначає керівник проекту.

Крім того, за його словами, проект має на меті сприяти зміцненню експортного потенціалу України як учасника глобальної ініціативи щодо забезпечення продовольчої безпеки. Проект також покликаний допомогти українським селянам краще розуміти і захищати свої права на землю і продумано розпоряджатися своєю власністю для зміцнення добробуту своїх сімей і Україні, в цілому.

Зазначимо. Що проект USAID Агроінвест  працює в трьох напрямках: По-перше, підтримання стабільної законодавчої середовища, що сприятиме розвиткові ринкової економіки. Йдеться про участь у розробці стратегії ринкових реформ, що відповідає вимогам СОТ, і працює на реалізацією цієї стратегії спільно з урядом України та громадськими організаціями. Проект підтримує розвиток галузевих асоціацій, які сприятимуть реалізації ключових реформ, з тим щоб вони могли ефективно впливати на політику, а також здійснює програми підвищення правової обізнаності, щоб допомогти громадянам краще розуміти і захищати свої права на землю.

По-друге, стимулювання доступу аграріїв до фінансування. Проект USAID Агроінвест допомагає малим і середнім виробникам (МСВ) отримати доступ до фінансових послуг. Він працює з фінансовими установами, постачальниками матеріально-технічних ресурсів, техніки і устаткування, переробниками, трейдерами та іншими учасниками ланцюжка доданої вартості, підтримуючи розширення лінійки більш доступних фінансових продуктів, що враховують потреби сільгосптоваровиробників.

По-третє, сприяння розвитку ринкової інфраструктури для малих і середніх виробників, що має зміцнювати організації виробників і кооперативів, а також створює і розвиває ефективні маркетингові канали для малих і середніх сільгосптоваровиробників. Проект надає допомогу підприємствам і некомерційним організаціям з метою розвитку оптових і / або регіональних ринків, а також розвитку ринку послуг та інфраструктури, включаючи створення потужностей для зберігання продукції в охолодженому стані, сортування та упаковки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua