"Симуляція для акушерів"

Олена ІВАШКО
7 листопада 2015

На базі обласної лікарні відкрито симуляційний центр для акушерів-гінекологів завдяки угоді про партнерство між управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації та Всеукраїнською благодійною організацією JSI-Ukraine. Обладнання дає змогу навчитися  опрацювати критичні ситуації та поліпшити навички фахівців, які приймають пологи.

Як повідомила заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, всі акушери-гінекологи перед початком медичної практики проходитимуть дводенний тренінг у центрі. Заплановано, що в кожному тренінгу братимуть участь по вісім медичних працівників. Це акушери-гінекологи, акушерки, операційні сестри, анестезіологи всіх пологових будинків та відділень Миколаївської області.

Миколаївська область — друга в Україні після Житомирської, де відкривають такий центр.

Є світовий досвід роботи симуляційних центрів, завдяки яким зменшуються показники материнської смертності під час пологів.  Центр профінансовано в межах проекту «Збереження матерів в Україні: інноваційний підхід у боротьбі з післяпологовими кровотечами», який фінансує компанія Merck Sharp & Dohme Corp. Вартість центру для двох областей, Житомирської й Миколаївської, — понад 300 тисяч доларів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua