"Символіку УЄФА краще не підробляти"

Ганна РОМАШКО
11 квiтня 2012

ПРАВО НА ПРАВО. Україна забезпечує захист прав інтелектуальної власності УЄФА. Опікуються цим передовсім у Державній  службі інтелектуальної власності, представники якої взяли участь у «круглому столі» «Захист інтелектуальної власності торговельних марок напередодні Євро-2012. Досвід України та Польщі», що відбувся днями в прес-центрі інформагентства «ЛігаБізнесІнформ».

Зокрема начальник відділу правового забезпечення та захисту прав Держслужби Інна Шатова зазначила, що ніхто, крім УЄФА та його комерційних партнерів, не може використовувати знаки УЄФА для просування товарів. Будь-яка юридична або фізична особа, що використовує знаки УЄФА (або їх адаптовані варіанти, інші позначення, пов’язані з цією подією) задля просування чи збуту своїх товарів без попереднього письмового дозволу УЄФА, вважатиметься такою, що порушує права інтелектуальної власності.

Аби полегшити роботу, створено інформаційний ресурс — «Автоматизовану базу даних інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів», — який використовується для проведення експертизи заявок на знаки, а також доступний для будь-яких зацікавлених у даних бази осіб — як правоохоронних органів, так і підприємців та ЗМІ. З відомостями цієї бази можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної служби, повідомляє її прес-служба.

Учасники заходу обмінялися досвідом з питань правового захисту інтелектуальної власності та торговельних марок, а також обговорили питання боротьби з фальсифікатом і незаконної трансляції матчів напередодні чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Були обговорені й проблеми, пов’язані з продажем прав на медіа-контент та ліцензій на трансляції й громадські перегляди матчів Євро-2012, продажу прав на торговельні марки із символікою УЄФА та Євро-2012, регулювання трансляції матчів у мережі Інтернет та публічних місцях. З’ясовувалися межі інтелектуальної власності та спортивного права, окреслювалися складності, спричинені паразитичним маркетингом тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua