"Сир із пліснявою за французькими рецептами"

Світлана ІСАЧЕНКО
21 серпня 2015

Отак народжуються долинські сири з Прикарпаття, що не гірші, ніж у Провансі. Фото Миколи МАЦЮКА

Козівництво і вівчарство — здавна традиційні для Прикарпаття. Чимало фермерських господарств краю, що тримають кіз та овець, спеціалізуються на виробництві молочної продукції, яку вважають найбільш екологічно чистою і навіть цілющою.

В області започатковано цільову програму підтримки тваринництва, зокрема розвитку вівчарства та козівництва. Цього року сільгосппідприємства вже отримали з обласного бюджету 30—50 тисяч гривень для закупівлі племінної худоби.

Приміром, приватне фермерське господарство у селі Рахиня Долинського району три роки тому вирішило придбати козенят зааненської та альпійської порід. Невдовзі високі надої уможливили відкриття доїльного цеху, цеху з переробки молочної продукції, навіть сучасної сироварні.

— Досвід виробництва високоякісних твердих і розсільних сирів, а також славнозвісних сирів з пліснявою переймали у французьких колег, — розповідає керівник підприємства Ігор Небилович. — Зараз пропонуємо на реалізацію 20 кілограмів на добу.

Виробництво молока на підприємствах Івано-Франківщини стабільно зростає, адже збільшується чисельність овець і кіз. А серед галузей промисловості найвагомішу частку капіталу вкладено саме у виробництво харчових продуктів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua