"Сири виготовляють за загальними стандартами"

10 квiтня 2012

ПОЗИЦІЯ. Українські сири виготовляють за загальними стандартами як для експорту, так і для внутрішнього ринку. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров, спілкуючись із користувачами в соціальній мережі Фейсбук.

«Ніяких спеціальних сортів сиру для зовнішнього та внутрішнього ринку в Україні не виготовляють, оскільки у нас діють загальні стандарти для виготовлення продукції як для споживання всередині країни, так і за її межами», — підкреслив глава уряду. Він зауважив, що упаковка може бути виготовлена мовою країни, куди направляють сир, але якість продукції обов’язково має бути однаковою.

Також глава уряду повідомив, що у лютому 2013 року в Києві запрацює розв’язка на Поштовій площі. Будівництво розв’язки є частиною реалізації проекту так званої Хордової дороги: будівництво дороги без світлофора на правому березі у Києві. Микола Азаров розповів про перші результати реалізації цього проекту.  «На цьому тижні запрацювали дві розв’язки в районі моста Патона та Паркової алеї. Це саме реалізація тієї ідеї, щоб можна було Набережною без світлофорів перетнути практично весь Київ із півдня на північ», — зазначив Прем’єр. 

Наступним етапом цього масштабного інфраструктурного плану стане будівництво розв’язки на Поштовій площі. «Її будівництво почнеться відразу ж після Євро-2012 і буде завершено орієнтовно у лютому 2013 року», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава уряду також повідомив, що на цьому ж маршруті буде закінчено будівництво Подільського мостового переходу та ще кілька розв’язок: «Так і вийде Хордова дорога».

 Водночас Прем’єр розповів, що схожий проект планується реалізувати і на лівому березі Дніпра у Києві. «Друга ідея: зробити таку саму дорогу, яка проходила б лівим берегом і також забезпечувала б можливість перетину всієї лівобережної частини Києва без cвітлофорів. Але це вже плани на 2014—2015 роки», — додав Микола Азаров. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua