"Сирна війна триває: Росспоживнагляд забракував до реалізації 300 тонн української продукції"

21 серпня 2012

НЕ СМАКУЄ? Росспоживнагляд заборонив до реалізації в Росії кілька партій українських сирів виробництва ПП КФ «Прометей» філії «Менський сир» і ТОВ «Гадячсир» - загальною вагою понад300 тонн. Про це повідомляється на сайті Росспоживнагляду.

«За результатами лабораторних досліджень на три партії сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філії «Менський сир» загальною вагою 39 тонн і на 9 партій сиру виробництва ТОВ «Гадячсир» загальною вагою 273 тонни 866 кг видані експертні висновки про невідповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам. Ця продукція не допущена до реалізації населенню», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначають у Росспоживнагляді, за вісім місяців 2012 року для проведення досліджень в лабораторію федеральної служби надійшло 360 зразків сиру виробництва п'яти підприємств України. На сьогодні повністю завершені дослідження 331 зразка продукції, з них 320 партій допущені до реалізації населенню.

У лютому 2012 року Росспоживнагляд призупинив ввезення в Росію сирів трьох українських підприємств - ПП КФ «Прометей» (Чернігівська обл.), АТ «Пирятинський сир завод» (Полтавська обл.), ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлена велика кількість пальмової олії.

 Після перевірки Росспоживнагляд дозволив «Пирятинському сир заводу», «Дубномолоко», «Гадячсиру» і «Прометею» поставляти свою продукцію на російський ринок.

Ера fm 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua