"Сироварів з «Дубномолоко» пустять у Росію"

11 травня 2012

СИРНИЙ ІНТЕРЕС. Росспоживнагляд вважає можливим відновлення поставок на російський ринок сирів четвертого українського заводу - «Дубномолоко». Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини повідомляє, що, розглянувши поданий ПАТ «Дубномолоко» план заходів щодо усунення порушень, виявлених фахівцями Росспоживнагляду у ході проведення інспекційної перевірки підприємства, вважає за можливе відновлення постачань вироблюваних ним сирів на російський ринок», - йдеться у повідомленні.

Ввезення і обіг вироблених підприємством сирів може здійснюватися тільки при наявності протоколів лабораторних досліджень, проведених Російською стороною кожної партії продукції, яка надходить.

17 квітня у Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко провів переговори з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком, за підсумками яких було вирішено зняти ембарго на поставки сиру з трьох українських підприємств.

21 квітня Санітарна служба РФ офіційно дозволила поставки сиру з трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції.

7 лютого російські сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Ера fm



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua