"Скарбницю поповнюють землевпорядники "

Олена ІВАШКО
20 травня 2016

З початку року органи земельних ресурсів Миколаївської області надали населенню 31 670 адміністративних послуг. З них 20 757, або 66% — на безоплатній основі. Решту надано на платній основі. За адмінпослуги, що потребують оплати, фахівці земле?впорядної служби  Миколаївщини перерахували до бюджетів 674 704 гривні. Найбільші надходження отримано за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори виготовили 5638 таких документів.

Популярна на Миколаївщині послуга з виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яку було допущено не з вини органу, що його веде. По уточнення даних звернулися 55 осіб. Плата за послугу становила майже десять тисяч гривень. За проведення державної експертизи землевпорядної документації та інші адмінпослуги надійшло понад 17 тисяч гривень.

Серед безоплатних адміністративних послуг найбільша кількість запитів стосувалися видачі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та проведення державної реєстрації земельної ділянки. Довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками, землекористувачами та угіддями запитували 3554 особи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua