"Словаки цікавляться українським газом"

8 вересня 2011

СПІВПРАЦЯ. «Словаччина — наш близький сусід і добрий друг, надійний партнер у Центральній Європі. Ми високо цінуємо її послідовну підтримку євроінтеграційних прагнень України», — заявив Президент Віктор Янукович на зустрічі в Києві з міністром закордонних справ Словацької Республіки, повідомляє прес-служба глави держави.

Мікулаш Дзурінда, у свою чергу, наголосив, що для Словаччини політичний діалог з Україною надзвичайно важливий: «Мені здається, що зараз саме той час, коли Україна має приділяти більше уваги Словаччині, а Словаччина — Україні».

Питанням економічної співпраці була присвячена розмова Мікулаша Дзурінди з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. Зокрема йшлося про те, що Словаччина дуже зацікавлена розвивати співробітництво з Україною в енергетичній сфері. «Ми надзвичайно зацікавлені в інтеграції наших енергетичних систем», — зазначив глава зовнішньополітичного відомства сусідньої країни.

За словами Мікулаша Дзурінди, його держава також має бажання взяти участь у реконструкції українських газопроводів. «У нас є сертифіковані підприємства. Останнім часом така робота ведеться стосовно Сербії, де починається підписання відповідних договорів. І ми з великим задоволенням взяли б участь у подібних проектах з Україною. Три консорціуми з французьким та німецьким капіталом готові подавати заявки на тендери, які оголосить Україна», — заявив він.

Крім того, зазначив міністр, словацькі компанії дуже зацікавлені у видобутку сланцевого газу та розробці шельфу Чорного моря, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua