"Смачної продукції побільшає"

Владислав КИРЕЙ
28 лютого 2013

СПОЖИВАЧ. Черкаська обласна дегустаційна комісія нині готується до свого чергового засідання, на якому випробує зразки нових видів продукції, наданої підприємствами-виробниками харчової промисловості області. Як розповіла секретар комісії Тетяна Красноштан, торік комісія розглянула й надала рекомендації щодо виробництва 143 найменувань нових видів продукції. Для порівняння, у 2010—2011 роках тільки 62 із 76 найменувань харчової продукції одержали право на виробництво. Минулого року нова продукція була представлена дванадцятьма підприємствами.

Ці вироби вже завойовують популярність серед споживачів. Це, зокрема, морозиво зі Сміли, швидкозаморожені напівфабрикати підприємця з Геронимівки Черкаського району, овочеві та плодово-ягідні консерви, обідні страви, маринади для м’яса із села Мошни Черкаського району, рибна продукція одного із золотоніських приватних підприємств, хлібобулочні вироби 14 найменувань зі Шполи.

За весь час роботи комісії (з червня 2003 року) пройшло 108 дегустацій, у ході яких розглянуто і рекомендовано до виробництва близько 900 найменувань нових видів продукції.

Під час дегустацій підприємствам надані рекомендації щодо маркування споживчої та транспортної тари, покращення смакових якостей продукції, вдосконалення технологічних процесів виробництва.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua