"Сніг перевірив будівлі на міцність…"

Владислав КИРЕЙ
13 грудня 2012

НЕГОДА. Як інформує прес-служба МНС у Черкаській області, після сильного снігопаду в Монастирищенській загальноосвітній школі-інтернаті завалилася шиферна покрівля. Жертв і постраждалих немає, 111 учнів відселили за місцем проживання. Внаслідок завалення пошкоджена труба індивідуальної котельні, теплопостачання будівлі тимчасово припинено.

На місті події працювала оперативна група територіального управління МНС. Оперативний штаб з ліквідації наслідків події вживає заходів для усунення аварійної ситуації.

Негода стала причиною руйнування Зюбриського будинку культури в цьому самому районі, яке сталося кілька днів тому. Не витримавши ваги мокрого снігу, обвалився фронтон будівлі, завалився дах. Виявивши пошкодження, селяни за два дні відремонтували приміщення. Кошти на відновлення осередку культури села надав виконавчий директор ТОВ «Вікторія» Микола Сиротюк.

За словами голови сільської ради Надії Вихватнюк, причиною руйнації фронтону стало пошкодження балки покрівлі шашелем. Важкий сніг тільки прискорив процес руйнування. Будинок культури споруджено ще в 1967 році, він потребує капітального ремонту, на який бракує коштів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua