"Снігопад та морози паралізували Румунію"

27 сiчня 2012

НЕГОДА. У Румунії сотні людей застрягли в дорозі через сильні снігові замети. Один поїзд зійшов з рейок. Багато шосейних доріг і портів закриті, припинено авіасполучення, передає ТСН.

Через снігопади і ураганний вітер є людські жертви. Чоловік, якого стихія застала на автотрасі Джурджу-Бухарест, помер від переохолодження у своїй машині, його дружина перебуває у важкому стані. Ще одна жінка загинула в результаті серйозної ДТП, спровокованої ожеледицею.

Сотні румунських шкіл були закриті в четвер через негоду, десятки міст і сіл залишаються без електрики. У багатьох місцях повалені дерева, обірвані проводи ліній електропередач.

До вечора четверга рятувальникам вдалося визволити з снігу 1600 осіб, але більше однієї тисячі автомобілів залишаються без руху на завалених снігом дорогах.

Водіям та пасажирам доставляються гарячий чай і ковдри.

Негода паралізувала практично всі головні автомагістралі в центрі та на виїздах з румунської столиці Бухареста.

У деяких населених пунктів випало понад 2,5 метра снігу. Синоптики повідомляють про продовження снігопадів і зниження температури повітря до мінус 15-20 градусів.

Нагадаємо, морози вдарили і по Україні. Вранці 27 січня в Києві стовпчики термометрів показували мінус 15 градусів, надалі метеорологи обіцяють похолодання до мінус 30 градусів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua