"Соціальна складова видатків"

18 жовтня 2011

БЮДЖЕТ-2012. У проекті головного державного кошторису наступного року передбачено збільшення фінансування видатків соціального спрямування. Зокрема, буде впроваджено нові розміри заробітної плати працівникам бюджетної сфери. 

На цю мету планується виділити 18,5 млрд грн.

На допомогу сім’ям з дітьми у наступному році передбачається збільшення фінансування на 3,8 млрд грн, а на виплату винагород жінкам, яким присвоєно почесне звання Мати-героїня, — 400 тис грн.

Також передбачено збільшення пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг і компенсацій за пільговий проїзд на 1,1 млрд грн, а також зростання видатків на комунальні послуги та енергоносії — 2 млрд грн.

Окрім того, передбачається збільшення дотацій на виплату пенсій за різними пенсійними програмами — 5,5 млрд грн та зростання видатків на заробітну плату шахтарям — 1,4 млрд грн.

Як зазначає прес-служба Міністерства фінансів, для виплати надбавки в розмірі 20% посадового окладу, яка поширена на всі категорії педагогічних працівників, видатки у 2012 році збільшено на 1,2 млрд грн. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua