"Соціальні офіси на колесах"

Олександр ВЕРТІЛЬ
19 червня 2012

ТУРБОТА. На Сумщині розпочали запроваджувати нову форму соціального обслуговування жителів віддалених сільських населених пунктів – виїзди представників районних  управлінь і відомств для надання кваліфікованої допомоги і роз’яснень. Йдеться про фахівців управлінь праці і соціального захисту населення, центрів зайнятості, Пенсійного фонду тощо, які  зустрічатимуться з  місцевими мешканцями.

Перший такий комплексний прийом відбувся в селі Ображіївка Шосткинського району, в ході якого до фахівців звернулися 16 селян. Усі вони одержали відповіді і роз’яснення по суті, а якщо ж  питання потребувало додаткового вивчення, то його взяли на контроль і «заклали» до комп’ютерної програми до повного вирішення.

За словами начальника управління праці і соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Анатолія Боярка, незабаром такі офіси на колесах працюватимуть за заздалегідь складеними графіками в кожному районі. Вони будуть оснащені необхідною комп’ютерною технікою, що дозволить вести чіткий облік запитань і звернень. Відтак у селян відпаде потреба вирушати до районного центру, щоб одержати ту чи іншу консультацію, роз’яснення або й допомогу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua