"Соціальні виплати інфляцію не спровокують"

19 травня 2012

АКТУАЛЬНО. Заявки на виплату компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР подали 2 млн осіб, з яких 1 млн пройшли звірку. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

При цьому він заявив, що черг під час виплат не буде: «Виплати відбуватимуться у всіх відділеннях Ощадбанку, їх близько 6 тис., а не тільки в 2 тис. відділень, як це робив попередній уряд». За словами віце-прем’єра, отримати 1 тис. грн компенсації люди зможуть різними способами: готівкою в касі Ощадбанку, на пластикову картку, яка також дасть змогу отримати знижки в магазинах чи аптеках, або ж на депозитний рахунок в Ощадбанку під відсотки. Сергій Тігіпко також нагадав, що виплати розпочнуться з 1 червня і завершаться до кінця 2012 року. Водночас урядовець повідомив, що Кабінет Міністрів планує продовжувати виплати компенсацій у 2013, 2014, і 2015 роках.  Для цього нині проводиться звірка заявників на виплати вкладів Ощадбанку, повідомляє РБК-Україна.

Говорячи про збільшення соціальних виплат з 1 травня цього року, Сергій Тігіпко висловив переконання, що ці заходи не призведуть до зростання цін. «У нас попереду три місяці, які передбачають, навпаки, зменшення цін, і тому збільшення соціальних витрат, за нашими розрахунками, не призведе до зростання інфляції. У разі виникнення негативних тенденцій ми адекватно реагуватимемо», — заявив віце-прем’єр.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua