" Сьогодні Мінюст обговорюватиме скасування Господарського кодексу"

30 листопада 2015

Сьогодні, 30 листопада, відбудеться презентація спільної ініціативи Міністерства юстиції та громадських організацій щодо скасування Господарського кодексу України. Про це інформує Урядовий портал.

«Представники Міністерства юстиції України на чолі із заступником міністра з питань європейської інтеграції Сергієм Петуховим, представники бізнесу, експертних кіл та громадськості обговорять необхідність скасування Господарського кодексу та подальший план дій», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Господарський кодекс України є основою для діяльності системи господарських судів в Україні. Дискусія щодо необхідності ліквідації цієї спеціалізації судової системи в Україні виникала не раз протягом останніх років.

Нагадаємо, дискусії щодо скасування Господарського кодексу ведуться всі 11 років його існування. У якості аргументів наводяться колізії між положеннями Господарського та Цивільного кодексів України.

Про наміри скасувати Господарський кодекс заявляла, зокрема, екс-прем'єр Юлія Тимошенко. Відповідні звернення, у тому числі від міжнародних інституцій, направлялися також колишньому президенту Віктору Ющенку.

Як відомо, Господарський кодекс України був прийнятий 16 січня 2003 року та введений в дію з 1 січня 2004 року. Він визначає основні принципи господарювання в Україні і регулює господарські відносини, які виникають в процесі організації і здійснення господарської діяльності між суб'єктами та іншими учасниками відносин у цій сфері.

Укрінформ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua