"Сьогодні у Києві протестують таксисти"

18 квiтня 2012

ПРОТЕСТИ. У Києві активісти сьогодні протестуватимуть проти монополізації ринку таксі. Працівники столичних служб таксі незгодні з пропозиціями про реформування ринку перевезень, розробленими робочою групою при Київській міськдержадміністрації, передає Радіо Свобода.

За словами організаторів, ця робоча група пропонує дозволити працювати у режимі таксі лише чотиридверним седанам класу D, не старішим за 10 років. Таким чином, власники бюджетних машин, яких у таксі працює найбільше, змушені будуть вийти з бізнесу.

Натомість член робочої групи при Київській міськдержадміністрації Андрій Антонюк твердить, що зміни означають підвищення вимог до таксомоторів, стандартизацію тарифів і створення оператора таксі, який обслуговуватиме основну масу пасажирів.

«Мінімальні вкладення і швидкі результати. Нуль бюджетних коштів, прямі надходження до бюджету, легалізація ринку і якісна послуга споживачу. Пасажир сідає у першу машину,  яка вільна. Ця машина маж таксометр, де чітко запрограмований тариф, зрозумілий споживачу. Пасажир знає з ким їде, за яким тарифом. Йому не потрібно торгуватися», – розповів Антонюк.

Тим часом, активісти обіцяють, що зберуть під Кабміном щонайменше 400 машин. Таксисти їздитимуть в урядовому кварталі з синьо-жовтими стрічками і вимагатимуть розпустити робочу групу, створену столичною владою для регулювання таксомоторних перевезень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua