" Сьогодні в Нью-Йорку заплановано зустріч Путіна з Обамою"

28 вересня 2015

Сьогодні, 28 вересня, у Нью-Йорку відбудеться зустріч Президента Російської Федерації Володимира Путіна з Президентом США Бараком Обамою. Зустріч Путіна з Обамою відбудеться після їх виступів на сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє ТАСС.

«Перша за два роки поспіль повноформатна зустріч президентів Росії і США відбудеться в понеділок в Нью-Йорку. Володимир Путін і Барак Обама після своїх виступів на сесії Генеральної асамблеї ООН проведуть приблизно годинну розмову, яка за московським часом почнеться близько опівночі», йдеться в повідомленні.

Як наголошується, востаннє зустріч Путіна з Обамою сталася у вересні 2013 року в Санкт-Петербурзі.

«Узгодження нинішньої зустрічі відбувалося непросто. Навіть більше, коли час бесіди було погоджено, Білий дім поспішив заявити, що з проханням про переговори до Вашингтону звернувся Кремль», йдеться в повідомленні.

Як наголошується, під час зустрічі Путіна з Обамою планується обговорення ситуації в Сирії. Разом з тим, повідомляється, що прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не унеможливлює того, що лідери торкнуться й теми української кризи, але це залежатиме від того, «чи залишиться час».

Також наголошується, що про намір Обами підняти українське питання раніше заявляв його прес-секретар Джошуа Ернест.

РБК- Україна



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua