"«Солдатський привал» приймає відвідувачів"

9 сiчня 2016

На засіданні громадського волонтерського комітету Запорізької області підбито перші підсумки роботи центру «Солдатський привал». Його створено на залізничному вокзалі Запоріжжя-1 з ініціативи керівників обласної влади та Придніпровської залізниці.

Тут є для захисників України шість спальних місць, кімната відпочинку з телевізором та Wi-Fi, їдальня, душові, приміщення для прання та прасування, чергує військовий психолог. Центр уже прийняв понад 600 гостей: відряджених військових, демобілізованих учасників АТО, призовників, що прямують до місця призначення, родичів бійців, які лікуються в Запоріжжі. У хостелі діють жорсткі правила: жодного алкоголю, зброї, вибухонебезпечних предметів, максимум поваги одне до одного.

Член громадського волонтерського комітету Інна Лук’янова розповіла, що на зустрічі в Києві представники таких центрів з інших областей по-доброму заздрили запоріжцям. Бо тільки в Запоріжжі для солдатів відведено окрему будівлю, цілодобово чергує адміністратор, патруль військової служби правопорядку «Сармат». На транспорті, у закладах соцсфери, військкоматах області розміщено понад тисячу інформ афіш, а ще про місце солдатського перепочинку постійно оголошує гучномовець залізничного вокзалу. Та найкраще працює «сарафанне радіо», розносячи новини про добрий прийом від однієї військової частини до іншої.

ДОВІДКА «УК»

Центр «Солдатський привал» працює за адресою: м. Запоріжжя, пр. Леніна, 6-к (біля залізничного вокзалу Запоріжжя-1).

Телефони: (061)720-11-18, (073) 109-06-43 (цілодобово). Усі послуги центру безплатні.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua