"Спецпризначенців підготують техаські рейнджери"

Тетяна БОДНЯ
6 жовтня 2015

Американські поліцейські спецпризначенці з підрозділів SWАT і Texas Rangers із 5 жовтня почали навчати українських колег з МВС. Про це повідомив на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту в навчальний центр Нацгвардії.

«Починається спільна підготовка групи американського SWАT і Texas Rangers із нашими фахівцями, спецпризначенцями. Створюється корпус тренерів для корпусу оперативного реагування та дії спецпризначення МВС», — сказав він. За словами Арсена Авакова, спільні тренування завершаться 15—20 жовтня. «Ми зможемо представити публіці правила добору в КОРД, терміни і параметри конкурсу. А також буде повна команда тренерів, яка проводитиме перепідготовку спецпризначення МВС», — зазначив міністр.

Техаські рейнджери — підрозділ правоохоронних органів з юрисдикцією у штаті Техас (США). Займаються розкриттям різних злочинів — від убивств до корупції, діють як детективи, займаються охороною губернатора Техасу, розшукують утікачів. SWAT (special weapons assault team) — підрозділи в американських правоохоронних органах, які використовують легке озброєння армійського типу та спеціальні тактики в операціях з високим ризиком, у яких потрібні здібності та навички, що виходять за межі можливостей звичайних поліцейських.

Спецпідрозділ поліції особливого призначення КОРД (Корпус оперативно-раптової дії), який боротиметься з організованою злочинністю і про створення якого ще в березні 2015 року оголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, налічуватиме приблизно п’ять тисяч осіб. Передбачається, що в його складі будуть бійці добровольчих батальйонів, які входять у структуру МВС, ті, хто працював у міліцейських батальйонах спецпризначення, не заплямувавши біографії. Це повинні бути люди фізично підготовлені, з високими моральними якостями, наголошують в МВС. Спецпризначенцями також зможуть стати нинішні патрульні поліцейські та будь-хто з особового складу МВС, хто складе відповідні іспити. Бійців Корпусу оперативно-раптової дії готуватимуть не екстерном, а за повною програмою, запевняють у відомстві.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua