"Спершу компроміс, а потім — вигода"

24 вересня 2011

ПРОЕКТ. Україна сподівається на підписання Договору про зону вільної торгівлі між країнами СНД 18 жовтня поточного року. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи результати 51-го засідання Економічної ради СНД, що відбулось в Алмати.

Поки прийнято рішення у стислі терміни доопрацювати наявні зауваження до тексту, щоб винести його на чергове засідання Ради глав урядів країн СНД, яке відбудеться у Санкт-Петербурзі. З країнами, які мають зауваження, буде проведено додаткові переговори.

Україна взяла найактивнішу участь у підготовці нової редакції договору і наполегливо шукала компроміс щодо всіх його положень. Таким чином, спільними зусиллями підготовлено документ, який дає змогу вивести торговельно-економічні відносини в СНД на якісно новий рівень.

За підсумками 7 місяців, нагадує прес-служба урядовця, частка СНД у зовнішньому товарообігу України перевищує 42%. Зростання товарообігу з країнами Співдружності за цей період перевищило 156%.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua