"Спілкуватимемося з владою по-новому"

Лора ВОВК
27 липня 2012

Уряд перейде на електронний документообіг між органами влади в жовтні цього року. Вже до кінця 2012 р. в Україні працюватиме Національний центр обліку комунальних платежів, інформування щодо житлово-комунальних послуг та Єдиний державний веб- портал адміністративних послуг, з 2013 р. діятиме механізм електронних державних закупівель. А з 2014 р. будь-яку адміністративну послугу можна буде отримати в електронній формі. Про це розповіли під час урядового брифінгу голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко та заступник керівника Секретаріату Кабміну Юрій Авксентьєв.

Власне, це перші кроки влади на шляху до реалізації Національного плану дій «Партнерство «Відкритий уряд». 18 липня цього року Кабмін узгодив Імплементаційний план з впровадження в Україні цієї ініціативи.

«Об’єднання зусиль влади, громадськості та міжнародної спільноти — важливий крок у формуванні нової відповідальної політики. План дій з реалізації ініціативи «Відкритий уряд» та Імплементаційний план ставлять «ідейну рамку» для всієї діяльності в галузі інформатизації, — пояснив Володимир Семиноженко. — Це впровадження практик електронного урядування, вільний доступ до інформації та активна участь громадськості в державних процесах на всіх рівнях».

Підтримав його в цьому і заступник керівника Секретаріату Кабміну Юрій Авксентьєв, зазначивши, що до розробки Плану долучилися майже 80 представників недержавних організацій. «Це спільний план влади та громадянського суспільства. Це симбіоз кращих форматів роботи, яка проводитиметься за всіма напрямками», — сказав він, нагадавши, що з листопада минулого року Прем’єр-міністр Микола Азаров провів майже 40 зустрічей із представниками громадських об’єднань. 

Лора ВОВК 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua