"Спільний простір для транспорту"

27 жовтня 2011

МЕТА. Європейська інтеграція — незмінний пріоритет і стратегічний орієнтир внутрішньої та зовнішньої політики України. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії, комісаром з питань транспорту Сіймом Далласом, яка відбулася в рамках конференції міністрів транспорту країн Східного партнерства у Кракові.

За його словами, переговори щодо Спільного авіаційного простору між Україною та ЄС просуваються успішно. Нині триває підготовка відповідної широкомасштабної угоди, метою якої є входження України до спільного авіаційного ринку ЄС і повна гармонізація законодавства в сфері повітряного транспорту. Це вільний доступ до ринку послуг авіаперевезень, рівні умови конкуренції та правила в сфері безпеки польотів, авіаційної безпеки, організації повітряного руху тощо.

ЄС вважає особливо важливим встановлення довгострокових партнерських відносин з нашою країною. Щодо цього Борис Колесніков підкреслив: Україна готова до реалізації спільних проектів з розвитку транспортної інфраструктури.

Урядовець також зауважив, що залишилося кілька «маленьких, проте дуже потрібних кроків для того, щоб між Україною та ЄС було підписано договір про Відкрите небо». Тож для нашої держави вкрай важливо встановити безвізовий режим із країнами ЄС. Це, за підрахунками спеціалістів, може в півтора-два рази збільшити кількість українських туристів, які виїжджають до країн ЄС, повідомляє прес-служба урядовця. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua