"«Співаймо разом!» з Анатолієм Мокренком"

Олександр ВЕРТІЛЬ
14 червня 2012

ХОРОВИЙ СПІВ. У селищі Терни на Сумщині пройшов ювілейний десятий конкурс сільських дитячих хорових колективів  «Співаймо разом!». У ньому взяли участь представники 19 навчальних закладів краю з 11 районів — усього понад 500 юних шанувальників хорової пісні. Журі цього змагання традиційно очолював уродженець Тернів, народний артист СРСР і України, Шевченківський лауреат, професор, оперний співак Анатолій Мокренко.

Протягом більш як трьох годин у Будинку культури господарювала українська пісня. Як наголосив Анатолій Мокренко, ювілейний конкурс подарував справжнє гроно юних талантів — вони продемонстрували високий виконавський рівень, репертуарне розмаїття.

Приємним відкриттям став виступ хлопчиків і дівчаток із глибинного поліського села Свеса Ямпільського району. Тамтешній хоровий колектив «Чарівний ключик» (керівник Світлана Ковальова, концертмейстер Людмила Цвєткова) настільки майстерно виконав кілька пісень, що журі одноголосно віддало перемогу саме йому. А в якості винагороди юні таланти одержали тижневий відпочинок на березі Чорного моря.

  Зважаючи на значну кількість талановитих хорів, журі присудило аж сім других і третіх місць — умовне «срібло» і «бронзу» одержали школярі із Краснопілля, Недригайлова, Тернів і Коровинець Недригайлівського, Полошок Глухівського, Низів і Косівщини Сумського (зведений хор «Крила надії»),  Боромлі Тростянецького районів.

Цього року до традиційного спонсора, уродженця села Сергія Осикового, який очолює одну з будівельних компаній у столиці і з дитинства кохається в хоровій пісні, додався генеральний — агрокомпанія  «Дружба Нова» взяла  фінансову опіку над конкурсом.

На переконання Анатолія Мокренка, конкурс дарує дітям радість творчості. Немає сумніву, що духовні зерна, посіяні в юних душах, неодмінно дадуть якісні сходи. Про те, що за 10 років конкурс полюбився школярам, свідчить загальна кількість його учасників — майже 5 тисяч учнів. Цікавий факт: зараз у школі села Комишанка Недригайлівського району 40 учнів, з них 22 (!) — учасники хору «Сонечко». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua