"Співпраця на благо наших громадян "

14 грудня 2012

УКРАЇНА — ЄС. Європарламент має намір посилити діалог з Україною щодо лібералізації візового режиму. Про це йдеться в ухваленій учора на сесії Європарламенту в Страсбурзі резолюції щодо ситуації в Україні. Документ було підтримано більшістю голосів, голосування проводилося шляхом підняття рук депутатів, повідомляє УНІАН. 

«Європарламент вітає підписання зміненої угоди про спрощення оформлення віз між Європейським Союзом та Україною, яка запроваджує чіткі поліпшення у видачі віз для українських громадян порівняно з нині чинною угодою; закликає Раду активізувати діалог ЄС — Україна з лібералізації віз напередодні саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді 2013 року», — йдеться у пункті 13 резолюції.

Депутати також закликали Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон і комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле прискорити співпрацю з Україною на благо українських громадян, зокрема у питаннях діалогу з лібералізації віз. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua