"Співпраця зі смаком кави"

Владислав КИРЕЙ
22 листопада 2012

ІНВЕСТИЦІЇ. Перша черга заводу «Фес-Укр», який нещодавно почав працювати в м. Золотоноша на Черкащині, вийшла на заплановані потужності. Це єдиний в Україні завод з виробництва всесвітньо відомої кави MacCoffee і «Петрівська Слобода». Як зазначив під час офіційного відкриття підприємства, яке відбулося недавно, Посол Республіки Сингапур в Україні Саймон Тенсинг де Круз, відкриття виробничих потужностей компанії Food Empire в Україні стане черговою сторінкою розвитку дружніх взаємовигідних стосунків між обома країнами і гідним прикладом для наслідування. Обсяг прямих інвестицій у виробництво нині становить 180 млн гривень. Як повідомив генеральний директор компанії Судип Наір, уже в перші місяці наступного року надійдуть додаткові заплановані інвестиції розміром 30 млн гривень. 

Підприємство, яке виготовляє 24 види продукції, забезпечило роботою 300 працівників. Середня заробітна плата, за словами генерального директора заводу «Фес-Укр» Сергія Четверова, становить 3600 гривень. Хороші умови праці, повний соціальний пакет, безплатне харчування — все це стимулює високу продуктивність на кожному робочому місці. Всі три цехи заводу, оснащені високопродуктивним японським устаткуванням, працюють у чотири зміни. За добу підприємство випускає близько 25 тонн готової продукції. Сировину завозять переважно з Польщі та Індонезії (вершки), Бразилії, Колумбії, Індії (натуральна кава). Завод використовує цукор виключно українських виробників.

Закладено перший камінь будівництва четвертого цеху і нового виробничо-складського приміщення. Це дасть змогу створити додатково ще майже 300 робочих місць. У планах компанії — запуск лінії фасування натуральної меленої кави і кави в зернах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua