"Спочатку закон, потім — земля"

4 червня 2016

П’ятничне засідання парламенту стартувало з вітального слова Голови Верховної Ради Андрія Парубія з нагоди Дня журналіста, який відзначаємо 6 червня. Наступної години представники ЗМІ виявляли активність у роботі, слухаючи відповіді Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на запитання народних депутатів у межах традиційного парламентського формату.

Він говорив і про те, що результат реагування Антимонопольного комітету на цінову ситуацію на роздрібному ринку нафтопродуктів (ціни на АЗС) буде відчутним за 4—6 місяців, і про те, що жителі не підконтрольних Україні територій отримають усі соціальні виплати після відновлення контролю над ними. А ось питання введення в Україні ринку землі має бути вирішено у Верховній Раді. Щодо цього аспекту Прем’єр заявив: «Мораторій на продаж земель діє до кінця 2016 року. І далі це питання Верховної Ради, яке рішення ухвалювати в 2017 році. Треба визначити закон щодо обігу земель і потім визначатися, що робити далі».

Після того як він розповів про можливість зекономити за рік роботи щонайменше 7 мільярдів гривень завдяки реалізації плану роботи державного оператора залізниць компанії «Укрзалізниця», пролунав заклик до народних депутатів підтримати 7 червня ініціативи уряду щодо збереження макроекономічної стабільності в країні й у межах співпраці з МВФ.

А міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що зовнішнє незалежне оцінювання цього року відбувається без особливих ексцесів. Трохи тривожить тенденція до відмови школярів складати ЗНО з математики. «Нам треба дуже серйозно підійти до питання поліпшення якості математично-природничої освіти в Україні», — резюмувала міністр.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua