"С. Полторак: служити за контрактом за місяць записалися 9 тис. осіб"

29 лютого 2016

На службу в Збройні сили України за контрактом за місяць записалися дев'ять тисяч осіб. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

«Якщо раніше у місяць ми набрали 200—300 контрактників, то лише за цей місяць записалися 9 тисяч осіб. 7 тисяч осіб ми вже призвали», — сказав С.Полторак.

Міністр оборони заявив, що у перспективі країна може відмовитися від мобілізації, завдяки збільшенню кількості контрактників, пише видання.

«Якщо у нас звільняється зараз 45 тисяч (строковиків — ред.) особового складу, то навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10—12 тисяч, тобто у рази менше, ніж було раніше», — наголосив С.Полторак.

Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня — у квітні цього року.

Цього місяця керівник Генштабу Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua