"Спортсменам потрібне окреме міністерство"

20 жовтня 2012

ПОЗИЦІЯ

Віктор Янукович припускає, що для досягнення гідних результатів у  цій сфері слід створити  новий владний орган

Утвердження здорового способу життя, особливо серед дітей і молоді, на сьогодні залишається актуальним питанням для України — головну роль тут мають відігравати фізична культура і спорт. Про це Президент Віктор Янукович сказав, виступаючи на відкритті ІІІ Спортивного конгресу України.

«Розвиток фізичної культури і спорту є пріоритетом розвитку сучасної України. Наша мета в цій сфері — покращення здоров’я громадян, формування здорового способу життя та зміцнення міжнародного іміджу держави», — наголосив він, нагадавши, що 2012 р. був насиченим масштабними спортивними подіями. Найкращою міжнародною презентацією України в цьому контексті глава держави назвав успішне проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. «Це надало нового імпульсу розвитку спортивної інфраструктури та туризму в нашій державі», — сказав він.

Президент також перерахував інші міжнародні змагання, які відбулися в Україні на високому організаційному рівні: етап Кубку світу з художньої гімнастики, чемпіонат світу з фехтування та етап чемпіонату світу «Формула-1» на воді. Окрему увагу він звернув на гідний виступ українських збірних команд на іграх XXX літньої Олімпіади та XIV Паралімпіади в Лондоні.

Окрім цього, Віктор Янукович сказав, що готовий розглянути пропозиції щодо утворення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту. «Нам варто також разом подумати про утворення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту. Я готовий розглянути ці пропозиції. Розумію, що без вирішення організаційно-управлінських питань ситуацію важко зрушити з місця. Сфера фізичної культури і спорту достатньо розгалужена і має свою специфіку, яку важко порівняти з іншими», — передає його слова прес-служба Президента.

Він водночас закликав представників місцевої та центральної влади, органів місцевого самоврядування активізувати зусилля щодо забезпечення всіх умов для занять громадянами фізкультурою і спортом.

Також, за словами глави держави, особливої уваги потребує підтримка розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництво спортивних об’єктів. А ухвалення спеціального закону про меценатство у спорті має стати стимулом для інвесторів вкладати кошти у розвиток цієї сфери. «У світі поширена практика заохочення інвесторів, які спрямовують капітал у розвиток фізичної культури і спорту, — зауважив Віктор Янукович. — Україні варто ретельно вивчити досвід, що існує».

Говорив Президент і про яскраві приклади інвестування у спорт у нашій країні: будівництво великих стадіонів за кошти меценатів, великих спортивних споруд… «Але цього недостатньо. Переконаний, що цей рух потрібно піднімати, мотивувати і створювати цивілізовані правила гри», — резюмував він.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua