"Спостерігачі будуть неупередженими"

17 жовтня 2012

КОНТРОЛЬ. На всіх 34 тисячах виборчих дільниць уже встановлено веб-камери для спостереження за перебігом голосування 28 жовтня. Про це повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі із главою Міжнародної комісії Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ зі спостереження за організацією та проведенням виборів в Україні Одрі Гловер.

«Це була надзвичайно технічно складна і досить затратна процедура. Але ми на це пішли, аби всі мали змогу спостерігати за тим, як проходять вибори на всій території України», — сказав Микола Азаров, додавши, що Україна відкрита для всіх спостерігачів, які мають бажання відстежувати перебіг виборчого процесу.

За словами Прем’єр-міністра, в Україні вже зареєстровано понад 1200 спостерігачів з різних країн та міжнародних організацій. Загалом очікується, що участь у спостереженні за виборами візьмуть понад 5000 спостерігачів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Ще раз підкреслюю: і Президент, і уряд найбільше зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли чесно і демократично, і ми максимально налаштовані на співпрацю», — запевнив співрозмовницю глава уряду.

У свою чергу Одрі Гловер запевнила Прем’єр-міністра в об’єктивності та неупередженості спостерігачів від ОБСЄ: «Я б хотіла вас запевнити, що на виборах ми будемо максимально об’єктивними. У нас є цільова група, що складається з 20 осіб і 90 довгострокових спостерігачів, які працюють на всій території України. Ближче до дня виборів до нас приєднається близько 600, або навіть більше, короткострокових спостерігачів». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua