"Спрощенців побільшало"

9 сiчня 2013

ПОДАТКИ. Єдиний податок у І кварталі 2013 року сплачуватимуть 1,3 млн фізичних та 148,7 тис. юридичних осіб — підприємців. Порівняно з 2011-м кількість спрощенців зросла на понад 300 тис. осіб. На початок 2012 року їх налічувалось майже 1,1 млн осіб. Це свідчить про впевнений розвиток малого та середнього бізнесу в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

За словами фахівців міністерства, таке зростання було цілком прогнозованим. Лише завдяки введенню 5 та 6 груп спрощенцями стали понад 200 тис. платників. Крім того, спрощення адміністрування єдиного податку та помірні ставки платежів стали стимулом для зростання кількості таких підприємців.

Як і торік, найпопулярнішою серед спрощенців залишається друга група, на якій працюватимуть 721 тис. підприємців. Це майже 55% загальної кількості спрощенців. Першу групу обрали майже 300 тис. платників, третю — 250 тис. У четвертій групі працюватимуть майже 149 тис. осіб. 

Нагадаємо, що для зручності ведення бізнесу податкова служба України ініціювала зменшення ставки податку для 5 та 6 груп з 7% і 10% до 5% та 7% відповідно. Крім того, буде скасовано обмеження щодо кількості найманих працівників, а платники другої групи звітність подаватимуть лише раз на рік, а не щокварталу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua