"США дали 5 млн доларів на «сприяння чесним виборам» в Україні"

20 вересня 2012

ІНІЦІЮВАННЯ. Сполучені Штати профінансували заходи зі сприяння чесним парламентським виборам в Україні на 5 млн доларів. 

Про це у четвер повідомив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Гордон на форумі у Вашингтоні, присвяченому парламентським виборам в Україні, повідомляє УКРІНФОРМ.

«США надали близько 5 млн доларів для фінансуванні заходів по сприянню вільним і чесним парламентським виборам», – сказав Гордон.

Зокрема, йдеться про підтримку роботи 260 довгострокових українських та міжнародних спостерігачів і 3,5 тисяч короткострокових оглядачів з України, проведення паралельних підрахунків, екзит-полів та тренінгів.

За словами Гордона, висновки про відповідність парламентських виборів демократичним стандартам базуються не лише на їх дотриманні в день голосування, але й упродовж трьох місяців, що передують волевиявленню. «І свобода медіа – це ключовий елемент цього процесу», – підкреслив американський дипломат.

У цьому контексті він зазначив про занепокоєння США стосовно «повідомлень про утиск незалежних опозиційних видань з боку місцевих влад, податковою інспекцією та прокуратурою», а також ситуацією навколо виключення з кабельних мереж телеканалу ТВі. «Ми закликаємо уряд України взятися за вирішення цих проблем», – сказав помічник держсекретаря США. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua