"США готові надати допомогу"

9 жовтня 2015

Сенат Конгресу США ухвалив законопроект, що передбачає можливість розпочати поставки Вашингтоном зброї Україні. Йдеться про документ щодо витрат на оборону в 2016 фінансовому році. До нього включено й положення стосовно надання військової допомоги Україні. Раніше цей законопроект схвалила палата представників Конгресу.

Загальний обсяг асигнувань на військові потреби в документі встановлено на рівні 612 мільярдів доларів. Він не зобов’язує, але наділяє керівника Пентагону Ештона Картера у координації дій із держсекретарем США Джоном Керрі правом використовувати 300 мільйонів доларів на надання Києву належного сприяння у галузі безпеки та розвідки. З них 50 мільйонів можна використати для надання оборонних озброєнь, повідомляє УНІАН.

Ідеться про передачу Україні розвідувальної інформації в режимі реального часу або близькому до нього, поставки протитанкової зброї, контрбатарейних радарів, захищених засобів зв’язку й радіоелектронної боротьби. Дозволено витрачати кошти й на навчання ЗСУ та інших силових структур. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua