"США отримали докази агресії РФ"

18 червня 2015

Про ситуацію в зоні антитерористичної операції на Донбасі та про факти участі регулярних підрозділів збройних сил Російської Федерації у подіях спочатку в Криму, а потім і в Донецькій та Луганській областях, поінформували представників Білого дому заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Таранов і начальник департаменту СБУ Віталій Найда.

У Вашингтоні представники української делегації зустрілися зі спеціальним радником з питань Європи і Євразії віце-президента США Майклом Карпентером і директором з питань Східної Європи Ради національної безпеки США Ліз Зентос.

У ході зустрічі було зазначено, що саме російські спецслужби у взаємодії з її збройними силами провокують нестабільність та інспірують підривну діяльність незаконних збройних формувань на території України. І саме вони відповідальні за постачання стрілецької зброї та важкого озброєння терористам, повідомляє прес-служба глави держави.

У відповідь американська сторона висловила чітке розуміння російської військової присутності на сході України, заявила про підтримку українського народу в його боротьбі за територіальну цілісність і незалежність своєї держави. Сторони досягли домовленості про практичні кроки у галузі безпеки.

Відділ новин «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua