"США отримали доступ до даних авіапасажирів з ЄС "

23 квiтня 2012

ДИСПРОПОРЦІЙНА УГОДА. США матимуть доступ до персональних даних авіапасажирів з Європи. Ще перед вильотом Департамент внутрішньої безпеки отримуватиме інформацію про прізвища, адреси та банківські картки від авіакомпаній. Відповідну угоду схвалив у четвер Європарламент. Рішенням виявилася незадоволеною навіть сама доповідач з цього питання.

«Угода відкриває таємні двері для більш широкого використання даних для іміграційного та митного контролю та боротьби з інфекційними хворобами, водночас, вона не надає адекватного юридичного захисту громадянам ЄС, якщо щось не так: вони не можуть захищатися перед судами США», – каже доповідач з групи лібералів Софі Ін’Т Велд.

Третина депутатів Європарламенту голосували проти угоди. Кажуть: вона не захищає європейців від можливих помилок. Незадоволені провели навіть акцію протесту.

«Угода є диспропорційною. Протягом 15 років зберігатимуться дані всіх пасажирів, що летять до США, аналізуватимуться та оцінюватимуться на ризики. Занадто багато обробки даних!», – переконаний депутат від групи «зелених» Ян Альбрехт.

Тим часом, Єврокомісія вважає, що ЄС може пишатися цим документом, який допоможе боротися з тероризмом. А у тих, хто не вірить – вибір один: відмовитися від польотів до США. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua